Délkelet-Európa / Bulgária

Bulgária

Bulgária bemutatkozik

Bulgária utazás

utazás Bulgária, Szófia városába

Bulgária fővárosa Szófia, melyet több napos körúton tudunk csak teljesen fefedezni. Érdemes Bulgáriai utazásunk során meglátogatni a Banya Basi dzsámit, melyet 1576-ban kezdtek el építeni a török Hadshi Mimar Sinan tervei alapján. Bulgária fővárosának, Szófiának ez az egyik legszebb, és legtöbbet látogatott épülete.

Az épülettől nem messze található Szófia legnagyobb fürdője, melyet csak "központi fürdő"-ként emlegetnek. Elnevezése valószínűleg abból adódik, hogy óriási alapterülete van (megközelítőleg 3400 m2). Ez egyben Bulgária legnagyobb fürdője is, amelyet nagyon szívesen látogatnak a gyomor, bél és reumatikus bántalmakkal küzdő betegek is, hiszen a fürdő a maga 46-47 fokos vízhőmérsékletével, gyógyító hatással bír.

A Bolgár "központi fürdő" közelében található Bulgária legnagyobb zsinagógája, melyet 1910-ben építtetett Friedrich Grünanger.

Nem messze, egy bevásárlóközponton átsétálva eljuthatunk a Svetka Petka Szamardzsijszka templomhoz, mely kicsiny méretével hűen mutatja, Bulgáriában mennyire el kellett annak idején "bújnia" a keresztény egyház épületeinek, az egykori "török fennhatóság" elől.

Szintén itt található a Szt. György templom, mely a történelem folyamán még raktárként is funkcionált, ma műemlék.

Bulgária fővárosának, Szófiának déli részén található a Sveta Nadelja Templom, magyar nevén Szent Vasárnap Templom, mely az 1920-sa években teljes restauráláson esett át.

A templom közelében található a városi bevásárló központ, és sétálóutca, a Boulevard Vitosa, melyen végighaladva üzletekkel, kávéházakkal találkozhatunk, és hasznos tudni, hogy itt található egy bank. Is.

A Boulevard Vitosa közelében meglátogathatjuk Bulgáriai utazás során a Régészeti Múzeumot is, melyben a kő és bronzkori emlékeken át rengeteg kultúra nyomát megtalálhatjuk, mely Bulgária színes történelme során megfordult ezen a tájon.

Érdemes még ellátogatni a régi cári palotába, mely napjainkban Bulgária Nemzeti Galériának, és az Etnográfiai Múzeumnak ad helyet.

 

 

 
 

Szófia

desztináció

Szófia Bulgária fővárosa egyben kulturális és gazdasági központja is, valamint az ország legnagyobb lakosú városa is. Már az időszámításunk előtti 8. században is laktak a területen,…