Észak-Afrika / Egyiptom

Egyiptom

Egyiptom bemutatkozik

Egyiptom, melyre mondhatjuk, hogy a letűnt évezredek valódi tükörképe, egy állandóan nyüzsgő, gyönyörű ország. Aki Egyiptom földjére lép, rögtön megérti, miért az a nagy csodálat az ország iránt azoknak, akik már jártak ott, hiszen amikor leszálltunk a repülőről, arcunkba fújja a homokot a forró Afrikai szél, megértjük, mi is más ezen a földön, mint a mindennapjainkban.

Egyiptomi utazás , Hurghada városa

Egyiptom második leglátogatottabb városa, Hurghada, Kairótól, mintegy 600 km-re terül el, a Vörös-tenger partjainál. Hurghada népszerűségét leginkább, az egész évben meleg tengerpartjainak köszönheti.

A kristálytiszta vizű tenger hőmérséklete legtöbbször 22 °C feletti. Egyiptom eme városa, az apró szemű, homokos tengerpartjával kiváló fürdőhelynek bizonyul az oda látogatóknak. Búvárok tömegei választják hobbijuk célpontjává Egyiptomot, hiszen a gyönyörű, változatos élővilággal büszkélkedő korallzátonyaival sokadjára sem lehet betelni.

Egyiptom utazás , Kairo városába

Egyiptom fővárosa Kairó, mely Afrika legnagyobb városa, a Nílus folyó mentén terül el. Az ezer éves arab kultúra fővárosaként emlegetett metropolisz, Kairo talán leglátványosabb része.

A város, valószínűleg a közeli Gízának köszönheti, hogy oly sokan látogatják. Gízában található a világ hét csodájának egyike, a Gízai piramisok, melyek elképesztő méretükkel kápráztatják el a turistákat.

Ezek a piramisok, a Kheopsz, a Chefren, vagy a Mükerin piramis. A legismertebb, és legszebb, és egyben a legmagasabb piramis mind közül, a Kheopsz piramis, a maga 140 m-es magasságával, melynek egyik érdekessége, hogy mind a négy fala mérnöki pontossággal merőlegesen van állítva a négy égtáj valamelyikére.

Egyiptom , Karnaki templom-együttes

Egyiptom legszebb területeinek egyike, a Karnaki templom-együttes. A Karnaki templom-együttes, legkönnyebben Luxorból látogatható meg, hiszen onnan, mindössze 3 km-re van egy Nílus parti séta után, ha pedig valaki Egyiptom népének szokásaira, életkörülményeire kíváncsi, annak, a Karnaki templom-együttesből visszafelé a lakónegyedeken keresztül tanácsos mennie.

A templomok sokasága, mintegy kétezer éven keresztül gyarapodott, külön-külön, uralkodó dinasztiánként más és más kinézetű építményekkel.

utazás Egyiptom , Luxor városába

Luxor, egy 70.000 lakosú kisváros, mely egyben az egyik legősibb egyiptomi város, mely a tudósok szerint mintegy 7 ezer éves múltra tekint vissza. Fénykorának a XVII-XIX. dinasztiák ideje mondható, mely idő alatt az Egyiptomi birodalom fővárosa volt.

Napjainkban is megtalálható itt az Amon Déli Háreme melyet maga III. Amenhotep bővíttetett ki egy gyönyörű oszlopsorral. Szintén itt tekinthető meg Thutmozisz hármas kápolnája is. A templomtól, a szfinxek útján lehet eljutni a Karnaki Templomegyütteshez, melynek szomszédságában található a völgykatlanba ágyazott Királyok Völgye.

Meglátogatható itt a 64 feltárt királysír közül 3. A Királyok Völgyén túl található Hatsepszut királynő sziklába vájt halotti temploma, a Deih el-bahariban, valamint a III. Amenhotep halotti templomából fennmaradt kolosszális méretű szobrok, melyek a maguk. 18 m-es magasságukkal eredetileg egyetlen tömbből faragott szobrok.

Egyiptom utazás , Nílusi hajóút

Aki Egyiptomba utazik, ne hagyja ki a hajókázás élményét se, hiszen csak így tudhatjuk meg, miért is adózik Egyiptom népe ilyen nagy tisztelettel a Nílusnak. A hajókázás útvonalán terül el Hurghada, Kairo, és a Karnaki templom-együttes.

 
 

Vörös-Tenger

desztináció

Kairó és környéke

desztináció

Kairó

desztináció

Egyiptom fővárosa Kairó, mely Afrika legnagyobb városa, a Nílus folyó mentén terül el. Az ezer éves arab kultúra fővárosaként emlegetett metropolisz, Kairo talán leglátványosabb része.…

Hurghada

desztináció

Egyiptom második leglátogatottabb városa, Hurghada, Kairótól, mintegy 450 km-re terül el, a Vörös-tenger partjainál. Hurghada népszerűségét leginkább, az egész évben meleg, korallzátonyokkal szegélyezett  tengerpartjainak köszönheti.…

Nílus völgye

desztináció

Luxor

desztináció

Luxor, egy 70.000 lakosú kisváros, mely egyben az egyik legősibb egyiptomi város, mely a tudósok szerint mintegy 7 ezer éves múltra tekint vissza. Fénykorának a…

El-Gouna

desztináció

Fedezze fel El-Gounát Egyiptomban, frissüljön fel testileg és lelkileg.El-Gouna az álló szigetek , lagúnák, és homokos strandok alkotta szabadidős paradicsom. Itt megkaphatja utazás…

Abou El Sid

Észak-Afrikai

Az Abou El Sid egy igen népszerű, aranyozott bútorokkal berendezett “felső kategóriás” étterem Kairóban. Nyitvatartás:      H-V: 1200 - 0200…

Al-Azhar mecset

Vallási

A Kairó központjában található Al-Azhar épületegyüttes mecsetként és egyetemként is funkcionál, különlegessége, hogy ez volt a világ legelső egyeteme, valamint a diplomaosztók jellegzetes fekete öltözéke is innen…

EGYIPTOM, HURGHADA: THE GRAND HOTEL 4*

Utazás

ElhelyezkedésA hotel egy lenyűgöző, meseszép parkkal, saját stranddal és sétánnyal rendelkezik. A nyugalomra vágyók és a szeniorok körében kedvelt szállodában minden pillanat a felhőtlen…