Ázsia / Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek bemutatkozik

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek, a páratlan luxus, lenyűgöző fehér homokos strandok fellegvára, és egy csodálatos víz alatti világ. Ha az ember egy igazi, életre szóló utazásra, nyaralásra vágyik, a Maldív-szigetek az egyik legjobb választás.

Maldív-szigetek utazás

Maldív-szigetek az elképesztő strandok világa.

Talán azt is mondhatjuk, hogy a Maldív-szigetek ad otthont a világ legszebb strandjainak. Mindez nem véletlen annak tükrében, hogy az ország valójában közel 1200 kisebb-nagyobb sziget. Gyönyörű fehér, homokos tengerpartok, és lenyűgözően tiszta, cián-kék víz, maga az utazók paradicsoma.

Nyaralóhely mindenkinek igény szerint

A szigeteken az üdülőhelyek többsége tulajdonképpen egy privát sziget. Nagyjából 200 ilyen létezik, melyek mindegyike lélegzetállító, a választás nehézségét csak az adja, hogy mely részén szeretnénk mozogni a szigeteknek. Fantasztikus luxus jellemzi mindet, a legtöbb helyen személyes inast, masszázst vehetünk igénybe utazásunk során.

Léteznek visszafogottabb helyek is, melyeket elsősorban azok szoktak igénybevenni, akik búvárkodás, elszigetelt kikapcsolódásra, természetközeli élmények megtapasztalására érkeznek.

Víz alatti világ

A világon az egyik legjobb hely a hobbi búvárkodásra, tiszta, átlátszó víz, gyönyörű élővilág. Korallok, barlangok, káprázatos színekben pompázó trópusi halak, mindez meglepően meleg vízben.

  

Maldív-szigetek , Malé

Málé, Maldív-szigetek fővárosa, egy kicsiny, csendes, és gyönyörű kis városka. A Maldív-szigetek fővárosának leglátványosabb részei, a sorra épült mecsetek, a mindig nyüzsgő piacok, és a szűk kis utcák. A Maldív-szigeteki főváros, egy egész kis sziget, mely nagyjából 2 km hosszú, és majd 1 km széles. Az ott megtalálható embereknek nagyjából a 40 %-a külföldi vendégmunkás, ill. turista.

Érdemes meglátogatni a Maldív-szigeteki utazásunk során a máléi Nemzeti Múzeumot, melyben a szultán tárgyai, és különböző régészeti leletei tekinthetőek meg. Közvetlenül a múzeum mellett található a gyönyörű Szultán park, ill. az Iszlám központi mecset, melyet Nagypéntek mecsetként is említenek.

A Maldív-szigeteki fővárosban összesen több mint 2O mecset található, melyek közül az egyik legrégebbi, és talán a legkülönlegesebb, a Hukuru Miski, mely legkönnyebben a művészi faragott kinézetéről ismerhető meg.

Maldív szigetek , általános bemutatása 

A Maldív-szigetek egy, az Indiai-óceánban lévő "koralzátony-füzér", mely mintegy 1196 kisebb-nagyobb szigetből áll. Magának, a Maldív-szigetek köztársaságnak az alapterülete, mintegy 90 000 km2, melynek csupán 298 km2-nyi része szárazföld. Minden egyes korallzátony szigetet csillogó, fehér homokos tengerpart, és meglehetősen sekély, ám kristálytiszta vizű lagúna övez, melynek élővilága talán a világon az egyik legváltozatosabb.

A tenger hőmérséklete egész évben 27-28 C körüli, a levegő hőmérséklete pedig kellemes 30C. az éghajlatára jellemzően, előfordulnak, tróusi esők, melyek alatt szívesen kiáll az ember az útra, hiszen az eső kellemesen langyos. A Maldív-szigetek közül mintegy 80-90 sziget lett kialakítva a turisták igényei szerint, tehát a szállodák, apartmanok, bungallók csupán ennyin találhatóak.

A Maldív-szigeteket leggyakrabban hajókkal közelítik meg, ám az utazás megoldható replővel is, hiszen rendelkezésünkre áll a Nemzetközi repülőtér a Hulule szigeten, mely nem messze található a Maldí-szigeteki fővárosi szigettől.

A turisták leginkább bérelt, vagy járatos hajókkal tudnak közlekedni a kisebb szigetek között. 

Maldív-szigetek utazás , Észak-Male-Atolljára

A Male-hoz legközelebb eső atoll szigetecske, mely leginkább látogatható a turisták számára, hiszen az ebbe a csoportba tartozó szigetek legtöbbje nyitottt a turisták számára.

Maldív-szigetek , Ari-Atoll

A Maldív-szigeteki fővárostól, Máletól a legtávolabb fekvő atoll.

Maldív-szigeteki utazás , Lhaviyani-Atollhoz

A legtöbbek számára ismert Kuredu-sziget ebben az atollban helyezkedik el, mely az Észak-Male-Atolltól még északabbra fekszik.

utazás Maldív-szigetek , a Dél-Nilandhe-Atollhoz

A Maldív szigetek talán egyik legritkábban látogatott Atollja, melyen mindössze 2 olyan szigettel rendelkezik, melyen található szálloda. Ez az Atoll maradt a leginkább érintetlen.

 
 

Malé és környéke

desztináció

Malé

desztináció

Málé, Maldív-szigetek fővárosa, egy kicsiny, csendes, és gyönyörű kis városka. A Maldív-szigetek fővárosának leglátványosabb részei, a sorra épült mecsetek, a mindig nyüzsgő piacok, és a…

Szultán Park

Parkok és kertek

A Maldív-szigeteki Malé egyetlen parkja a Szultán Park, mely jó hely lehet egy kis pihenésre, ha épp nincs kedvünk a zsúfolt parthoz, esetleg a városnézés…

Halpiac

Piacok és bazárok

Halpiac Maldív-szigetek fővárosában Utazásunk során érdemes meglátogatni a halpiacot Malén, ahol láthatunk igazán nagy tonhalat, tengeri sügért, vagy polipot. Ilyeneket nem minden nap láthatunk itthon.…

Nemzeti Múzeum

Múzeumok és galériák

A Maldív történelem: Ókor és Középkor A Malé szigetén lévő Nemzeti Múzeum kiállítására belépve először a Maldív-szigetek ókori és középkori történelmével ismerkedhetünk meg, a földszinti galériában.

Régi pénteki mecset

Vallási

Régi pénteki mecset / Old Friday Mosque Szokás még Hukuru Miskiiy -ként is emlegetni. Ez Malé, és a Maldív-szigetek legrégebbi mecsete, melyet…

Nagy Péntek Mecset

Vallási

Grand Friday Mosque ... azaz Nagypéntek mecset melynek impozáns, modern arany kupolája alapvetően határozza meg Malé városképét. A Mecset gyakorlatilag dekoráció mentes,…

Adaaran Prestige Vadoo üdülőközpont

Hotel és szálláshely

Wellnessrészleggel felszerelt, vízre épült villákat foglalhatunk az üdülőkozpontban. A sok különlegesség közül érdemes megemlíteni a merülőmedencét és üvegfenekű fürdőszobát, valamint a gyönyörű kilátást a tengerre. A villák teljes felszereltséggel…